Бившият украински президент Петро Порошенко успя да мине границата на Украйна

...
Бившият украински президент Петро Порошенко успя да мине границата на Украйна
Коментари Харесай

Петро Порошенко успя да напусне Украйна

Бившият украински президент Петро Порошенко съумя да мине границата на Украйна с Полша от третия опит, съгласно информация на. Новината бе потвърдена от украинската депутатка Виктория Сюмар, която написа , че Порошенко е заминал за срещата на върха на Европейската национална партия в Ротердам, където ще издигне глас за участието на Украйна в Европейски Съюз.

По-рано също посредством Порошенко изиска от Володимир Зеленски да позволи заминаването, защото има публична покана за присъединяване във форума.

Бившият президент дефинира като " нелегално осуетени " предходните два опита да напусне Украйна. Първият беше на 27 май, когато Порошенко се опита да отиде на работно посещаване във Вилнюс. Граничните чиновници обаче не успяха да разчетат QR кода му и той бе заставен да се върне. Порошенко направи втори несполучлив опит да мине границата на идващия ден.

Срещу някогашния украински президент, който е един от най-богатите хора в Украйна, се води следствие. Според обвинението той е употребявал спечелени пари от продажба на въглища за финансово подкрепяне на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна между 2014 година и 2015 г.  За това той може да получи до 15 години затвор.

" Сега " напомня:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР